Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα

FacebookTwitterGoogle+Share

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου χαιρετίζει τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων του κλάδου που ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις απειλές και συμμετείχαν στην  πανελλαδική – πανεργατική απεργία της 3 Δεκέμβρη και έδωσαν μαζικό-μαχητικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου και του ΠΑΜΕ.

Η μαχητική συγκέντρωση, η μάχη για την επιτυχία της απεργίας, οι απεργιακές περιφρουρήσεις από το πρωί στους χώρους δουλειάς, συνέχεια της απεργίας στις 12 Νοέμβρη, δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια, για την κλιμάκωση. Για να μη γίνει η Ασφάλιση κουφάρι, για να μη μετατραπούν οι συντάξεις σε επιδόματα κηδείας, για να μη γίνουν οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα καλέσματα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία. Είναι σχεδιασμοί που στόχο έχουν να σκορπίσουν την αδράνεια στους εργαζόμενους, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου ώστε να διαλύσουν χωρίς αντιστάσεις ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η συναίνεση που επιδιώκουν κυβέρνηση, θεσμοί, ΕΕ σημαίνει πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης και του λαού στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Σημαίνει συνενοχή στην κατάργηση όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει και ενισχύει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές σε παροχές και συντάξεις, να διαλύσει εκ βάθρων το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, να το παραδώσει στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της Υγείας που βλέπουν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ως πεδίο νέας κερδοφορίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση για να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά!